Jade Synergies | Coca-Cola Europacific Partners

Coca-Cola Europacific Partners
20 juni 2023

Coca-Cola Europacific Partners

De productie- en distributievestiging in Gent is een van de zeven vestigingen van Coca‑Cola European Partners in België. Jaarlijks wordt er bijna 210 miljoen liter drank geproduceerd, in zowel hervulbare glazen flessen als blikjes en brikverpakkingen. De voorbije jaren werd de vestiging in Gent gemoderniseerd om een state-of-the-artfabriek te bouwen binnen het bestaande gebouw en ze zo te verzekeren van een duurzame toekomst. 

Voor het vervangen van de oude TL-verlichting door duurzame LED-verlichting in de verschillende bedrijfshallen deed CCEP beroep op Jade Synergies. Naast besparing, was er ook vraag naar kwaliteit en de juiste lichtwaarden volgens de recentste wettelijke normen.

De bedrijfshallen zijn in meerdere fases verduurzaamd en elke hal vereiste een eigen LED-oplossing. In totaal werden er 1.952 armaturen geïnstalleerd, die jaarlijks ongeveer 53% minder energie verbruiken dan de vorige installatie, en zo ook 243.614 kg CO2 minder uitstoten.

Via het ESCO-model van Jade Synergies kon CCEP dit doen zonder zelf te moeten investeren. Jade plant, installeert, financiert en beheert de verlichtingsinstallatie samen met een technische partner. In ruil daarvoor betaalt CCEP aan Jade gedurende 5 jaar een vast maandelijks bedrag, dat ze als operationele kosten kunnen inbrengen. Dat ontziet het eigen vermogen en de liquiditeit en maakt een langetermijnplanning mogelijk. Het beste daaraan is dat CCEP met het ESCO-model vanaf de eerste dag geld bespaart door de hoge energie-efficiëntie in vergelijking met de bestaande oplossing. Na afloop wordt de installatie kosteloos overgedragen aan CCEP.

Interesse?

Wilt u meer informatie, heeft u een vraag of wilt u gewoon even praten over onze mogelijkheden?
Vraag dan nu een vrijblijvend gesprek aan.

Interesse?