Jade Synergies | Cotac

Cotac
30 juni 2023

Cotac

Cotac Belgium

Antwerpen

Cotac Belgium staat bekend om zijn diensten voor tankwagens, tankcontainers en IBC’s. 

Annual saving of € 20.680

67% less energy

61.398 kg less CO2 per year

Why?

De bestaande installatie had een gemiddelde ouderdom van 10 jaar, de armaturen zijn verouderd waardoor de reserveonderdelen waarschijnlijk niet meer te verkrijgen zijn. Daardoor stijgen de onderhoudskosten. Om deze reden is het noodzakelijk dat er een nieuwe installatie wordt geplaatst.

Er werd ook geen gebruik gemaakt van voorschakelapparatuur, waardoor 25% meer energie werd verbruikt. 

De verlichtingssterkte heeft een belangrijke invloed op de efficiëntie en comfort van de medewerkers op de werkvloer. Bij COTAC zijn volgende comfort problemen
- Te lage verlichtingssterkte door depreciatie van de oude verlichting. Dit zorgt er ook dat ze niet confom de normen meer zijn.

Het vervangen van de verlichting is één van de weinige besparingsmaatregelen die zeer visueel en zichtbaar is op de werkvloer. Nieuwe energiezuinige verlichting zal positief gepercipieerd worden door eigen personeel als door klanten die op bezoek komen.

Het vervangen van de oude installatie gaat gepaard met een CO2-reductie.

In Vlaanderen is meer dan 84 % van de broeikasgasemissies een rechtstreeks gevolg van energieverbruik en energieproductie. Dringende actie is nodig, maar de betrokken domeinen, methodes en actoren zijn talrijk. Als gevolg van het stijgend energieverbruik en de opwarming van de aarde zijn verantwoord energieverbruik en de beperking van schadelijke emissies een belangrijke uitdaging voor bedrijven uit alle sectoren geworden. Als grote afnemers van energie speelt COTAC een belangrijke rol hierin. Daarom wordt er gerekend op COTAC om innovatieve technologische oplossingen te leveren voor de uitdagingen op energievlak. Een bewust verbruik van energie is uitgegroeid tot een sleutelthema binnen MVO.
 

Interesse?

Wilt u meer informatie, heeft u een vraag of wilt u gewoon even praten over onze mogelijkheden?
Vraag dan nu een vrijblijvend gesprek aan.

Interesse?